Letselschade
Definitie letselschade
Recht op schadevergoeding?
Hoogte schadevergoeding
Hoe verloopt een letselschadezaak?
Wie betaalt de schade?
Schade claimen
Is procederen in een letselschadezaak nodig?
Is een letselschadespecialist nodig?
Soorten belangenbehartigers
No cure no pay of uurtarief?
Overlijdenschade

Recht op schadevergoeding?

Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding? Dat is een veel gestelde vraag als u letselschade heeft opgelopen. U heeft recht op een schadevergoeding als iemand door het doen of nalaten letselschade toebrengt aan een ander. Dan dient hij/zij de geleden en te lijden schade te vergoeden zowel materieel als immaterieel. Dit is in de Nederlandse Wet geregeld. U heeft dan recht op een schadevergoeding.


Volgens het principe 'wie eist, bewijst' dient het slachtoffer aan te tonen dat er letsel is toegebracht door doen of nalaten van een ander. Dit kan bijvoorbeeld bij een verkeersongeval geschieden door overhandiging van het proces verbaal waaruit blijkt dat de ander aansprakelijk is. Dit is belangrijk voor uw recht op een schadevergoeding.


Bij een bedrijfsongeval zal het rapport van de arbeidsinspectie als bewijs kunnen dienen. Bij een medische fout zal een onpartijdige deskundige (arts) moeten bepalen of er verwijtbaar is gehandeld. Als dit bewezen is, dan heeft u recht op een schadevergoeding.


Getuigenverklaringen kunnen ook erg belangrijk zijn bij het aantonen van aansprakelijkheid. In sommige gevallen worden getuigen opgeroepen om voor de rechtbank een verklaring af te leggen. Om uw recht op een schadevergoeding te vergroten is het belangrijk om na bijvoorbeeld een verkeersongeval om getuigenverklaringen te vragen aan omstanders.


Deze informatie helpt u bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Er moet iemand aansprakelijk zijn voor de letselschade die u heeft opgelopen. U heeft dan recht op een schadevergoeding.


Gratis advies over uw schadevergoeding


Wilt u weten of u door uw ongeval recht heeft op een schadevergoeding? Vraag dan gratis en vrijblijvend om meer informatie bij de letselschadespecialist. Laat uw gegevens achter en onze letselschadespecialist neemt binnen 24 uur contact met u op.  
 

 

 

Termen

Nieuws

Schadevergoeding/pleister op de wonde

lees meer »